‘Hoogstpersoonlijk is ons belangrijkste begrip’ InZaken

‘Hoogstpersoonlijk is ons belangrijkste begrip’ InZaken

WerkNu | IndiviNu

Hoe kom ik aan de juiste mensen? Die vraag houdt veel werkgevers bezig. Zeker in de techniek is het personeelstekort ongekend. Hoe kom ik überhaupt aan mensen, is hier eerder de vraag. WerkNu vindt bekwame medewerkers, passend bij de bedrijfscultuur van de opdrachtgever. Waar WerkNu is ontstaan als specialist in de civiele techniek, groeit het label IndiviNu wellicht nog harder. IndiviNu is het uitzend- en payrollbureau voor het midden- en kleinbedrijf in de regio Land van Cuijk.

“Onder de vlag van WerkNu is er in meer dan tien jaar tijd een groot regionaal netwerk opgebouwd binnen de civiele techniek. Tegelijkertijd raakten we ook steeds meer thuis in andere disciplines, waardoor we inmiddels zowel kandidaten als opdrachtgevers uit het mkb tot onze relaties mogen rekenen”, aldus vestigingsmanager Tom van Bakel. “Denk aan bouw, afbouw, logistiek en creatieve ondernemingen. En ons netwerk groeit nog steeds. Daarom is er voor gekozen om in 2018 een extra label: IndiviNu op te richten.”

Gestaag gegroeid

Uitzenden en detacheren, recruitment, premium payrolling; het zijn de disciplines waarin beide bureaus sterk zijn. WerkNu is door de jaren heen gestaag gegroeid, met zo’n tien, vijftien procent per jaar. De nieuwe vestiging in Boxmeer past in de groeistrategie, plus dat het in deze regio met het arbeidsethos goed gesteld is.

Tom van Bakel startte in 2016 als operationeel medewerker bij een Udens collega- bedrijf, waar hij doorgroeide tot vestigingsmanager. In 2020 vertrok hij naar een grote landelijke uitzender om de Waalwijkse vestiging te leiden. Sinds september is hij manager van de nieuwe vestiging in Boxmeer, die in april van dit jaar in De Kloostertuin werd geopend. Hij gaat ook participeren in de uitzendorganisatie. Zijn focus zal liggen op het midden- en kleinbedrijf, met IndiviNu dus. “Daarin zijn we laatste jaren ook met payrolling hard gegroeid.”

De menselijke maat

Het belangrijkste begrip is hier ‘hoogst­persoonlijk’. Dat is ons motto en die menselijke maat vind ik erg belangrijk. Ons product is de mens, wat wij doen is mensenwerk. En daarover wil ik met opdrachtgevers kunnen sparren, zonder in nummers te vervallen. Het gaat er ons ook niet per se om tientallen mensen ineens weg te zetten; we hebben liever veel kleinere en trouwe klanten, dan één grote. Wij genieten van meedenken, laagdrempeligheid en een fijne sfeer met relaties. Certificeringen spreken bij ons voor zich. Wij doen dit werk niet voor de papieren, maar in de wetenschap dat onze mensen het naar hun zin hebben. Onze klanten zijn immers alleen maar tevreden als de mensen het ook zijn.”